2016. augusztus 28., vasárnap

Jennifer Coolidge bal kézzel ír

A mai születésnapos híresség Jennifer Audrey Coolidge néven 1961-ben született Bostonban. Ott járt egyetemre. Még fiatalkorában arról álmodott, hogy énekes lesz, később már a színészet vonzotta. S bár kezdő színészként ugyan egy New Yorki étteremben együtt dolgozott Sandra Bullock-kal, mégsem futott be akkora karriert. De Jennifer vérbeli komika és teltkarcsúan is sikeres lett. Legemlékezetesebb szerepe az Amerikai pitében Stifler dögös mamájának megformálása.
A Doktor Szöszi kozmetikusaként is feledhetetlen, ráadásul ebben a filmben látni is lehetett, amint bal kézzel aláír. De más filmekben és sorozatokban is feltűnt, mint például a Szex és New Yorkban vagy a Jóbarátokban. Valamint az ezt követő Joey sorozatban már állandó szereplő volt, mint Bobbie, az ügynöke. De az Élet csajos oldala c. sorozatban is kapott szerepet. És ő lett a Bazi nagy film jégkirálynője is.
Magánéletéről nem lehet sokat tudni, még hajadon. New Yorkban és Hollywoodban is van otthona, sőt New Orleansban egy történelmi kastélya is.
Jennifer Coolidge a balkezes írástechnikák közül tolótartást alkalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése