2016. december 31., szombat

Jimmy Haslip bal kézzel ír

Puerto Rico-i felmenőkkel 1951 utolsó napján született New Yorkban, de a Long Islandi Huntingtonban nőtt fel. Eredeti neve James Robert Haslip.
Kisiskolás korában fúvós hangszereken kezdett játszani, ám kamaszkorában vett egy hagyományos basszusgitárt, és megtanult rajta „fejjel lefelé” játszani. Balkezes lévén javarészt magától tanulgatta ki a hangszeres játékot.
Előbb iskolai zenekarokban játszott, később turné-zenész lett. Öt esztendőn át járta zenésztársaival az országot, majd 1975 végén letelepedett a másik parton, Los Angelesben.
Haslip, a balkezes basszusgitáros különböző formációkban játszott, melyek közül a Yellowjackets nevű jazz-fusion zenekart, valamint a Blackjack nevű rövid életű rock-zenekart emelik ki.
A ma 65 éves Haslip a hangszeres játék mellett zenét szerez, oktat és producerként is ténykedik. Nemcsak a gitárhúrokat pengeti bal kezének ujjaival, íráskor is bal kezébe veszi a tollat.
Feleségével három gyermeket neveltek fel. Haslip a 70-es évek elején lett vegetáriánus, és ettől azóta sem tántorodott el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése