2015. június 13., szombat

Julianna Margulies aláírásáról


Julianna Margulies aláírásból nem olvasható ki a teljes neve, de néhány betűje jól felismerhető. Így például a kezdőbetűi (J, M) valamint a mindkét nevében megtalálható „li” rész grafikus megfelelőit is jól észrevehetőek. Külön érdekessége a balkezes színésznő aláírásának, hogy ez a névelemei jobboldali részét alkotja. S így a „Juli”-ra rövidülő keresztnevére képileg rímel a legtöbb ízben „M(g)li”-nek olvasható családnév.
A név valamiféle rövidítése másoknál is megesik, ám az, hogy a nevének betűiből éppen ezek maradtak meg az aláírásában, az már figyelemre érdemes. Az hogy a jobboldalra, illetve az névelemek végére kerül ez az azonos megoldás, jelezheti azt, hogy írója mind magánéletében (melyet a grafológusok a keresztnévhez társítanak), mind hivatalos vagy szakmai életében (melyet a családnévhez köt a grafológiai hagyomány) ugyanúgy viszonyul más emberekhez. 


Részletek Julianna Margulies dedikált fotóiról
Érdemes megemlíteni azt, hogy Julianna Margulies nevének betűiből jellemzően éppen a két- ill. háromzónásak maradtak meg az aláírásban felismerhető alakzatokban. Ami utalhat arra, hogy a kézírás készítőjének igénye van a fejlődésre. S az aláírás egészéből a szakember látja, hogy neki nemcsak igénye, hanem az ereje is van a megvalósításhoz. Továbbá pozitívan értékelhetjük azt is, hogy az „i” betűire gondosan kiteszi a pontokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése