2015. június 30., kedd

Vincent D'Onofrio is balkezes


New Yorkban született 1959 júniusának utolsó napján. A teljes neve Vincent Phillip D'Onofrio. Két nővére van. Nem sokkal Vincent születése után a szülei elváltak, majd anyja újra férjhez ment s Floridában telepedtek le. Később New Yorkba kerülve volt küldönc és testőr, de egyre több színdarabban lépett fel. A nyolcvanas években már filmszerepeket is kapott. Ezek közül elhíresült az Acéllövedék c. háborús dráma, hiszen a szerepéért 32 kilót szedett fel. Egy éven belül leadta, s szőke hajjal, ám kiváló formában jelent meg következő filmjében. Az idén bemutatott Fenegyerek c. sorozatban újra meglepő külsővel, testesebben és kopaszon látható. D’Onofrio legismertebb szerepe az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék c. televíziós sorozat nyomozója.
Az olasz származású amerikai színész mozifilmekben főként karakterszerepekben látható. Az első feleségének, Greta Scacchinak is voltak olasz felmenői. 1992-es közös filmjükben szeretőket alakítottak. Ugyanazon évben született lányuk, a következő évben már váltak. Majd D’Onofrio egy modellt vett feleségül, akitől két fia született, bár a történetükben szétválás is volt, de újra egymásra találtak. Manhattanben élnek.
Vincent D’Onofrio producerként, íróként is ténykedik, sőt néhány éve már zenészként is fellép. A balkezes Vincent D’Onofrio az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése