2015. július 6., hétfő

50 Cent negyvenéves


Az amerikai rapper valódi neve Curtis James Jackson, s az élete kész regény. 1975. július 6-án született New Yorkban egy 15 éves lány gyermekeként. Apa nélkül nődögélt,  majd nyolcévesen anyját is elveszítette. Nagyszüleihez került és 12 évesen már drogot árult. Ennek kapcsán a börtönéletbe is belekóstolt. Amikor 25 évesen ki akart szállni a kábítószerüzletből, és a rap révén kitörni, zenei karrierjét kezdte építeni, leszúrták majd meglőtték, de túlélte. Az utcai rapper sikeréhez nagyban hozzájárult az akkor már befutott – és ugyancsak balkezes – Eminem elismerő nyilatkozata róla. 50 Cent 2003-ban megjelenő albumával már a sztár zenészek sorába került. Egy évtizede filmszínész lett. Az első filmje (Pénzed vagy életed 2005) önéletrajzi ihletésű. Azóta minden évben egy-két filmben szerepelt. Van több cége és producerként is ténykedik. Mindez szépen hozott neki a konyhára. Olyannyira, hogy 50 Cent – aki ifjúkorában bokszoló akart lenni – nemrégiben megvette a boksz-legenda, Mike Tyson többmilliós udvarházát. A siker titkát pedig egy könyvben osztotta meg a nagyvilággal.
Curtis Jacksonnak korábbi kapcsolatából egy nagy fia van: Marquise, akinek beceneve 25 Cent. Van egy bájos kisfia is, Sire most kétéves és már modellkedik.
Curtis „50 Cent” Jackson állítólag nem dohányzik, és nem iszik alkoholt. Ám az bizonyos, hogy balkezes, bal kézzel az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése