2011. szeptember 2., péntek

Keanu Reeves bal kézzel ír

Ha van rajta sapka, ha nincs, de még szakállasan és napszemüvegben is felismerik rajongói. S ha autogramot kérnek tőle, az angol-kanadai színész manapság csak két betűt ír le: „KR”. Ez a két betű keskeny és jobbra dől. Ami cseppet sem meglepő, ha hozzátesszük, hogy bal kézzel és ún. horgas tartással ír. Ebben az esetben ugyanis a kéz helyzete miatt természetes a jobbra dőlés.  
Keanu Reeves 1964. szeptember 2-án, Libanonban született. Anyja angol revütáncos, majd divattervező; apja kínai-hawaii-származású geológus. A Keanu név hawaii nyelven azt jelenti: „szellő a hegyek felett”. Szülei hamar elváltak, ő anyjával New Yorkba, majd Torontóba költözött. Iskoláskorában jégkorongozott, azt jobban élvezte, mint a tanulást, amit amúgy is megnehezített diszlexiája. A középiskola után színiiskolába iratkozott.
1986-ban már kapott egy komolyabb filmszerepet, a 90-es évekre afféle tinibálvány lett. A Féktelenül-t már majdnem 30 évesen forgatta, aztán 1999-ben jött a Mátrix. Romantikus történetekben, akciófilmekben és művészfilmekben is vállal szerepet. A kanadai állampolgárságú, nőtlen színészről az év elején az volt a hír, hogy Magyarországon forgat, ekkor készült róla ez a felvétel. Autogramját elemezgette a
Grafoszerviz.
Nemrégen látott napvilágot első irodalmi próbálkozása, Óda a boldogsághoz címmel.

Keanu Reeves ha gitározik, a hangszert úgy fogja, ahogyan a jobbkezesek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése