2019. december 30., hétfő

Daniel Sunjata bal kézzel ír

A még nőtlen amerikai színész magánéletéről vajmi keveset lehet tudni. És azt a keveset is főként gyermekéveiről. 1971. december 30-án született Evanston városkában, egy fehér tinédzser hozta világra. Mivel fekete ősei is vannak, az örökbe fogadó szülei középső nevét (Sunjata) egy afrikai uralkodóról adták neki. Teljes neve Daniel Sunjata Condon. Apja rendőrségi diszpécser, anyja emberi jogi munkás, és egy nővére van az örökbefogadó családjában.
Chicagóban nőtt fel, ott érettségizett, akkoriban még a sport volt az erőssége, ám a felsőfokú tanulmányait New York egyik művészeti iskolájában fejezte be.
A filmezésbe azonban már gyermekként belecsöppent. Ám már harminc elmúlt, amikor ténylegesen beindult a színészi karrierje. De így is vélhetően sokaknak beugrik valamely alakítása.
A szép szál, jókötésű vegyes etnikumú színészt filmekben és televíziós sorozatokban is láthatjuk. Legismertebb szerepe Franco Rivera, a nőcsábász tűzoltó a Ments meg c. sorozatban. De ismerős lehet a Grace klinikából is.
Ami itt igazán számít az, hogy Daniel Sunjata a balkezesek közé tartozik. Íráskor a bal kezében tartja a tollat, és az alultartás technikáját alkalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése