2019. december 11., szerda

Zacky Vengeance, a balkezes gitáros

Zachary James Baker 1981. december 11-én született Washington állam székhelyén, ám a családja később a kaliforniai Huntington Beachbe költözött. Két testvére van, valamint német és olasz felmenői. 
Középiskolás korában baseball-t játszott és sportkarrierre is volt esélye. Csakhogy a balkezes fú 13 esztendősen egy jobbkezes gitáron önállóan megtanult játszani, mégpedig úgy hogy lapozgatta a Guitar World magazint, figyelte a profikat s lelkesen gyakorolt. A kételkedőknek és meg akarta mutatni, hogy igenis képes rá. Választott művészneve, a Vengeance (Bosszú) neve is erre reflektál.
1999-ben Zacky Avenged Sevenfold nevű heavy metal zenekar egyik alapítója lett. S immáron két évtizede a sikeres banda ritmusgitárosa és egyik vokalistája. Sokan nagyra tartják gitárjátékát, bár ő nem igazán tartja ezt indokoltnak. A gitárján lévő 6661-es szám (egy kis csavarral) valójában az együttes alapításának évére, 1999-re utal. Tetoválásai és testékszerei mellett, szólni illik arról is, hogy
Zacky saját márkát is bevezetett, a Vengeance University ruházatok és kiegészítők választékát nyújtja. 
S ne felejtsük megemlíteni, hogy a 38 éves zenész egy bűbájos fiúcska apukája.
A színpadon álló zenészről már sejthető, hogy balkezes, hiszen a gitárját is "fordítva" tartja. S Zacky V az íráshoz is a bal kezébe veszi a tollat. Tolótartással ír, és nagyon úgy tűnik, hogy marokfogással tartja az íróeszközt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése