2013. június 20., csütörtök

Nicole Kidman is balkezes

Nicole Kidman
bal kézzel ír
A közismerten balkezes amerikai-ausztrál színésznő 1967. június 20-án született Hawaii-on. De Ausztráliában nőtt fel. Háromévesen már balett órákat vett és óvodáskorában sikerrel szerepelt színdarabokban. Aztán drámatagozatos iskolába járt. Először 1983-ban, 15 évesen jelent meg filmen, majd különböző ausztrál tv-sorozatokban szerepelt.
A Halálos nyugalom (1989) című filmjével már rangos díjat nyert, és az Egyesült Államokban is felfigyeltek rá. A következő évben már a 25 éves színésznő a Mint a villám c. filmben Tom Cruise partnere lett. És nemcsak a filmen, a való életben is. Egy évtizedig tartott a nem is biztos, hogy annyira álomházasság. Két gyermeket fogadtak örökbe. Válását követően ő Ausztráliába tért haza.
Számtalan filmben láthattuk, s több ízben emlékezetes alakítást nyújtott. Ezek között az Oscart és más elismeréseket is hozó Az órák (2002) c. filmet érdemes kiemelni, melyben Virginia Woolf írónőt alakította. És nemcsak az orrát hagyta elmaszkírozni, hanem a hitelesebb alakításért a jobbkezes írást is elsajátította. Ami a hitelességet illeti, Nicole Kidman állítólag nem használ testdublőröket. Tudni lehet még a majdnem 180 centi magas színésznőről, hogy az intelligencia hányadosa 132 feletti, allergiás az eperre, és retteg a pillangóktól.
Nicole Kidman hetedik házassági évfordulóját a napokban ünnepelheti country-zenész férjével és két kislányukkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése