2016. augusztus 7., vasárnap

David Duchovny jobb kézzel ír

David Duchovny
könyvét dedikálja
A ma születésnapos amerikai színész 1960-ban New Yorkban született. David William Duchovny a teljes neve. Félig zsidó, félig skót vagyok – mondja magáról. Az apja foglalkozott írással. David kisgyermekként ugyan régész akart lenni, ám a főiskolán irodalomszakra járt, de a színjátszó körbe is bekerült. Hamarosan a színjátszás lett az elsődleges számára. Kisebb munkák után 1993-ban kezdték forgatni az X-akták sorozatot, melynek egyik főszereplője lett, s Mulder ügynök szerepe az ismertséget is meghozta számára. Másik híres sorozata, melynek producere is, a 2007-13 között hét évadot megért Kaliforgia. Ennek sztorija mutathat némi párhuzamot Duchovny magánéletével.
Mivel nem bírja a fémet, alig viselte a jegygyűrűjét (bár helyére tetováltatott néhány betűt), valószínűleg, inkább szexfüggősége és hűtlenkedései miatt bomlott fel házassága. 1997-ben vette feleségül Tea Leoni színésznőt, két gyermekük született.
Állítólag vegetáriánus is volt egy ideig. Egy kosármeccsen megsérült a jobb szeme, de továbbra is nagy sportrajongó maradt.
A balkezes hírességek listáin is felbukkan a neve, ámde jelezzük: David Duchovny jobb kézzel ír. Ha a rajongók aláírást kérnek tőle, már nemcsak fotókat írhat alá, hanem könyvet is. Első könyve, már magyarul is megjelent a Szent tehén címen. És 2016-ban újabb könyvvel rukkolt elő. Talán visszatér az irodalomhoz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése