2012. május 29., kedd

A balkezes Noel Gallagher ma 45 éves

Ma lett 45 éves Noel Gallagher. Az angol zenész 1967. május 29-én született. Teljes neve Noel Thomas David Gallagher. Második fiú volt az ír családban, és született még egy öccse, Liam. Nehéz gyermekkor, problémás tinédzserkor után, a még 20 év alatti Liam ott volt 1991-ben az Oasis alapítói között. Hamarosan csatlakozott a manchesteri csapathoz Noel is, aki kezébe vette az irányítást. Megteremtette sajátos stílusokat, zenét szerzett, producerük volt, az albumok borítóját tervezte és ő volt a legfőbb nyilatkozó is. A színpadon a zenekar szólógitárosa és második énekese volt. A bandának 94 körül kezdődött a sikerszériája. Noel zenekari tagsága testvéri csetepatéval ért véget 2009-ben. 2011-ben tért vissza önállóan a The High Flying Birds című albummal. 2012-ben pedig már bezsebelhette a NME (New Musical Express) magazin Godlike Genius díját, amely után kijelenthette „Zseni vagyok!”
Tavaly nősült másodszor, feleségével már 11 éve alkotnak egy párt és van már két fiúk is. Az első házasságából született lánya, Anais 12 éves és már modellként fotózzák.
Noel Gallagher balkezes és bal kézzel is ír az ún. horgas tartással. De a gitárt úgy tartja, ahogyan a jobbkezesek. Kiskorában dadogott, és ott szerepel a neve a híres diszlexiások listáján is.

Gallagher nagy rajongója Curt Cobainnek, akinek mind személyiségét, mind zenéjét nagyon kedveli. És nagyon szerette volna ismerni őt. Közel egyidősek a legendás zenésszel, mindketten kék szeműek és balkezesek.

És íme egy egészen friss felvétel, amelyen éppen autogramot ad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése