2018. december 14., péntek

Tammy Blanchard bal kézzel ír

Tammy Blanchard egy New Jersey-beli városban született 1976. december 14-én. Két fivére van, ám nem volt álomszép gyermekkora. Apja háborús veterán volt, s akadtak életvezetési gondjai. Miután anyjuk elvált tőle, egyedül nevelte fel három gyermekét.
Tammy már iskoláskorában is színpadra állt. 21 éves volt, amikor színészi karrierje lendületet vett: egy szappanoperában elkényeztetett gazdag lányt alakított. 2000-ben került ki a sorozatból, s hamarosan, azaz 2001-ben egy televíziós minisorozatban (Judy Garland: Én és az árnyékaim) Judy Garland fiatal mását alakította, annyira meggyőzően, hogy Emmy-díjat kapott érte. Híres elődjével nemcsak arcvonásaikban hasonlóak, hanem mindketten balkezesek is. Bár kéztartásukban már van eltérés, ugyanis Tammy Blanchard alultartással ír.
Kisebb és nagyobb filmszerepei (Újrakezdés 2011, A meghívás 2015) sorából említsük azt amelyben az ugyancsak ismert balkezes színésznő, Nicole Kidman, által alakított a gyermeke halálát feldolgozni igyekvő anya éppen gyermekét váró húgát alakította 2010-ben.
Bár a való életben akkor már túl volt a gyermekvállaláson. Az amerikai színésznő és énekes lánya az Ava Jean Blanchard nevet viseli (Ava Gardner színésznő után nevezte el) és már tinédzserkorú.
Tammy Blanchard a szülővárosában Bayonne-ben él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése