2018. december 23., vasárnap

Az Engedd el! film balkezes színésznői

A 2010-ben készült amerikai film eredeti címe Rabbit Hole (Nyúlüreg), nálunk Engedd el! címmel került a filmkínálatba.
A történet fókuszában a Corbett házaspár néhány hónapjának történései állnak, az ún. gyászéven belül az egyetlen fiúk elvesztését követően. Ahogyan az otthonukhoz, éppúgy a párjukkal, az eredeti családjukkal, szomszédokkal, barátokkal, illetve a balesetben részes kutyával és az idegen nagyfiúval való kapcsolatukat is próbára teszi ez a folyamat.
A filmben Nicole Kidman alakítja Beccát, a kisfiát elveszítő anyát, övé az első képsor is, s az első hely a szereplők névsorában. Az akkor már Oscar-díjas színésznő ezen alakításáért újra jelöltje lett a rangos filmes díjnak.
Nat, az ő anyja, akinek a megformálója a már kétszeres Oscar-díjas Dianne Wiest volt. A filmben azonban előbb tűnik fel Becca húga, Izzy – aki újdonsült kapcsolatából gyermeket vár. Őt Tammy Blanchard játszotta.
S a filmben családi kötelékben lévő nőket alakító színésznők közös jellemzője balkezességük, bár sajnos ebben a filmben írni egyiküket sem látni, csak egyéb mozdulataik utalnak erre a tulajdonságukra. A három színésznőnek vannak közös jeleneteik: az anyai házban, Izzy születésnapja a tekepályán, és film végén a kerti partin.
Tammy Blanchard (ül), Dianne Wiest (sütivel)
és Nicole Kidman közös jelenete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése