2017. december 18., hétfő

Ray Liotta bal kézzel ír

1954. december 18-án született az amerikai színész, teljes neve Raymond Julian Liotta. De nem ez a születési neve. Hat hónapos volt, amikor örökbe fogadta őt a Liotta házaspár. Egy húga is lett. A színészet felé apja is terelgette.
Ray Liotta 1978-ban kapta színészetből a diplomáját egy művészeti egyetemen, innentől számítják aktív éveit. Közel négy évtizedes pályafutása alatt szép kis listát hozott össze filmszerepeiből. Előfordult, hogy romantikus filmben láthattuk, ám a magas, markáns vonásokkal bíró színészt főleg „rosszfiú” szerepek találják meg. Scorsese gengszterfilmje, a Nagymenők (1990) eddig legemlékezetesebb szerepét jelentette számára, ő játszotta benne Henry Hillt.
S említsünk meg egy személyes életében is jelentős filmet, s ez a Sztárok egy csapatban (Rat Pack), melyben Frank Sinatrát alakította. E film forgatása során ismerte meg feleségét. A fiatal színésznő 1998 decemberében szülte lányukat. 2000-ben az Angyali üdvözlet c. filmben mindhárman szerepeltek. S lányuk Karsen Liotta az utóbbi években is kapott színészi munkákat. Már szép nagylány lett. Szülei elváltak 2004-ben.
Liotta Kaliforniában él, és állítása szerint otthonülő típus. A média az utóbbi esztendőkben többet foglalkozik megváltozott külsejével, mint a filmjeivel, pedig a filmkészítők nem feledkeztek meg róla. 
Ray Liotta balkezes, íráshoz is a bal kezébe veszi a tollat. E felvételen is jól látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése