2017. december 7., csütörtök

Mike Nolan bal kézzel ír

Michael Nolan 1954. december 7-én született az írországi Dublinban, de az Egyesült Királyságban nőtt fel. S ma is ott él. Huszonévesként még London környéki pubokban gitározott és énekelt, az első valamirevaló zenekarba 1976-ban került. S 1980-ban lett a Bucks Fizz nevű bit pop-csapat tagjainak egyike. A következő évben dalukkal megnyerték az Eurovíziós dalfesztivált. A két fiú és két lány alkotta együttes más dalai is slágerré lettek.
Épphogy betöltötte a harmincat, amikor 1984. december 11-én egy fellépésről hazafelé tartva a csapat busza karambolozott. Mike Nolan sérülései voltak a legsúlyosabbak, kómába került. Felépülését követően azonban még jelentkeztek szemproblémák, memóriagondok és rohamok is nála. A színpadra visszatért és még a két lány kilépését követően is egészen 1996-ig a Bucks Fizz tagja maradt.
Az utóbbi években kilépett eredeti tagok ma is gyakran fellépnek közösen. S e helyütt muszáj megemlítenünk, hogy nemcsak Nolan, hanem a két hölgy is balkezes. S bár ez énekeseknél kevésbe szembetűnő, azért dedikálások során kiderülhet: Mike Nolan bal kézzel dedikál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése