2017. december 25., hétfő

Alastair Cook jobb kézzel ír

Karácsonyi születésnap, bibliai keresztnév ... és ma krisztusi korba lépett a jeles brit krikettjátékos. Alastair Nathan Cook 1984. december 25-én született az angliai Cloucesterben. 
Gyermekkorában a zenélést vette komolyan és tehetségesnek is mutatkozott, de a nyári szünetekben már krikettezni kezdett. És évekig mindkettő fontos maradt az életében, de végül a sport győzött.
16 esztendős korában nemzetközi szinten is felfigyeltek rá. 18 évesen már az első osztályban játszott, ma pedig ő az angolok üdvöskéje. A szigetország krikettjének legutóbbi fénykorában (2006-2012) a brit válogatott egyik kezdőjátékosa, „párja” az ugyancsak balkezes Andrew Strauss volt. Sikereinek köszönhetően már uralkodói kitüntetésben (CBE) is részesült. Cook nevéhez számos rekord vagy elsőség fűződik. A balkezes nyitójátékos az egyetlen angol, akiről úgy vélik a már visszavonult, és ugyancsak balkezes, legendás krikettjátékos, Sachin Tendulkar rekordjait beérheti. 
Alastair Cook a magánéletben is révbe ért, kamaszkori szerelmét vette nőül 2011 végén. Első lányuk 2014 áprilisában, a második 2016 októberében született.
Bár a sportban balkezesként tartják számon, az íráselemzőknek azt kell tudniuk, hogy Alastair Cook jobb kézzel ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése