2012. október 17., szerda

A balkezes Eminem 40 éves lett

Eminem bal kézzel
dedikál
Marshall Bruce Mathers III néven született 1972. október 17-én. Anyja gyakorlatilag egyedül nevelte. 14 évesen „M&M” néven rappelt. Amikor 1996-ban megjelent bemutatkozó albuma, már újdonsült apuka volt. Az 1999-es albuma már átütő siker lett, s az új évszázad elejének egyik legnépszerűbb zenésze. 2002-ben pedig filmszínészként is bemutatkozott a részben önéletrajzi ihletésű 8 mérföld c. filmben. Néhány dalt is írt a filmhez, s ezek egyike Oscar-díjat kapott.
Eminem egyik színpadi alteregója Slim Shady, és gyakran így írja alá a nevét. Nemcsak előadóként és színészként, hanem szerzőként és producerként is számon tartják. Még most is sikert sikerre halmoz.
Az amerikai sztár magánélete azonban követhetetlen. Majd biztosan megírja egyszer, mi hogy volt. Annyi bizonyos: van egy kamasz lánya, és örökbe fogadott gyermekei is vannak, továbbá törvényes gyám is.
Depresszió, drogok, és a legkülönfélébb küzdelmek: mind megjelennek 2008-as önéletrajzi könyvében. Van még egy különlegessége a Tourette-szindróma, ami miatt nem mindig tudja kontrollálni viselkedését (mozdulatait, szavait).
Ő az első fehér rapper, akit a feketék is elfogadtak. És jó barátja 50 Cent, aki szintén rapper és szintén balkezes.

És íme egy felvétel, ahol Eminemet alkotás közben láthatjuk, amint bal kézzel irogat.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése