2012. október 8., hétfő

Dr. Zacher Gábor bal kézzel ír

Mai születésnaposunk Dr. Zacher Gábor 1960-ban született neves orvos-dinasztiába. Majdnem két évtizeden át mentőorvosként dolgozott, ám amikor kiderült, hogy allergiás a gumikesztyűre szakterületet váltott. Ma a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályának vezetője. Elismert szakemberként lett médiaszereplő. Igazságügyi szakértőként és tanárként is hasznosítja tudását. Jó beszélőkéje van így gyakran tart előadásokat, és tavaly egy könyve is megjelent. Szakterülete a szervezetet károsító anyagok, azaz a mérgek. S mivel káros szenvedélyeink is gyakran ilyen anyagokhoz köthetőek, így gyakran kérdezik őt is szenvedélyeiről.
Gyakorlatilag a munkájának él, 4-5 órát alszik csak. A családja is a rangsor elején van nála. Feleségével és fiával a főváros közelében lévő településen él. Szívesen fut, kerékpározik. A pipázás is nagy szenvedélye. A munkás hétköznapjait pedig mogyorós csokival édesíti meg, s ha felbont egy üveg lekvárt, az el is fogy. Említsük meg, hogy egyik felmenője a Sacher-torta készítője és névadója. S ezért gyakran fogyasztják ezt családi ünnepeken. Amit a mai ünnepelt bizonyára bal kézzel szel fel.
Dr. Zacher Gábor megosztotta velünk gyermekkori élményét: „Megpróbáltak átszoktatni az iskolában. Amikor 66-ban első osztályba mentem, mondták, hogy «Ne a csúnya kezeddel írjál!» Akkor még nem volt szokás bal kézzel írni. Elkezdtem dadogni, és elvittek pszichológushoz, aki mondta, hogy hagyni kell, hogy bal kézzel írjon. Olyan három-négy héttel utána, hogy engedtek bal kézzel írni, megszűnt a dadogás is. Azóta is bal kézzel írok, mondjuk elég rondán, még magam sem tudom elolvasni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése