2012. október 13., szombat

Sacha Baron Cohen bal kézzel ír

Sacha Noam Baron Cohen néven pontosan 40 évvel ezelőtt Londonban született. S középső gyerekként nevelkedett egy háromgyermekes zsidó családban. Kiváló beszédkészsége már az iskolás évei alatt megmutatkozott. Nyolcévesen a The Times esszéversenyén első helyezet lett dolgozatával, amiben az angol nyelv helyes használatát szorgalmazta. Egyetemi tanulmányai közben már színészkedett, aztán modellként is foglalkoztatták a szép szál (191 cm magas) fiatalembert. A hírnevet egy kitalált karakter hozta meg számára: Ali G. eseteinél a komikus töltést az angol nyelv kétértelmű kifejezései adták. A brit író és komikus által kitalált karakterek közül a legismertebb Borat, a kazah média sajátos alakja, no meg Brüno, az osztrák, homoszexuális divatújságíró. (Az itt bemutatott képen is, őt formálva, éppen szőke parókában oszt autogramot.) Idén a Diktátor c. filmmel jelentkezett.
De fel-feltűnik színészként mások vicces filmjeiben is. Nemrég láthattuk a televízióban a 2006-os Taplógáz c. filmben homoszexuális francia autóversenyzőként. És ő adja Julian eredeti hangját a Madagaszkár c. rajzfilmben.
Sacha bő tíz évvel ezelőtt Sydneyben találkozott a hozzá képest pöttöm ausztrál színésznővel Isla Fisherrel, aki ma már a felesége és két kislányának az édesanyja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése