2012. július 3., kedd

Tom Cruise balkezes, de jobb kézzel ír

A legsikeresebb hollywoodi filmsztárok egyike Tom Cruise. Az amerikai színész és producer ma 50 éve született s a Thomas Cruise Mapother IV. nevet kapta. Ő volt az egyetlen fiú a családban. Balkezesnek született, s óvodáskorában váltott az ábrázolásban, nyomhagyásban a jobb kezére. Valószínűsíthető, hogy ez áll későbbi írási-olvasási nehézségei mögött.
Tom Cruise jobb
kézzel írja alá nevét
Diszlexiával küzdött az iskolás éveiben. A tanulásban nem vitte sokra, inkább a sport terén voltak szép reményei. Ám egy komolyabb sérülés véget vetett sportpályafutásának. Maradt a színészet, amihez kedvet is érzet, és tehetségesnek is bizonyult benne. 21 évesen kapta az első fontosabb filmszerepét. Azóta élvonalbeli filmekben és csúcsgázsival foglalkoztatják. Golden Globe-díjakat már kapott, az Oscar-ra még csak jelölései voltak. Tagadhatatlanul karizmatikus jelenség a vásznon. Diszlexiája idővel még előnyére is vált. Erről ő maga így vallott: „Be kellett gyakorolnom, hogyan összpontosíthatom a figyelmemet. Ezáltal nagyon vizuálissá váltam és megtanultam, hogyan hozzak létre mentális képeket, amelyek segítenek az olvasott szöveg megértésében.”
Sikeres és tehetős színészként várható volt, hogy előbb-utóbb producer lesz, először 1996-as Mission Impossible c. filmben.
Az ötödik X-be lépett színész harmadik házasságában él. Csak színésznőket vesz el. Az első ismertette meg a szcientológiával. Második feleségével – szintén balkezes – Nicole Kidmannal két gyermeket fogadtak örökbe. Jelenlegi felesége, Katie Holmes az egyetlen vérszerinti és már most világhírű kislányának az édesanyja. Ám a legfrissebb hírek szerint válófélben vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése