2012. július 28., szombat

A kosaras Manu Ginóbili bal kézzel ír

Ma 35 éves az argentin kosárlabda játékos. David Emanuel Ginóbili néven 1977. július 28-án olasz-argentin „kosaras” családba született. Az apja volt az edzője. 18 éves kora óta profi csapatok tagja. A két centi híján kétméteres játékos előbb az argentin, majd az olasz bajnokságban játszott. Már egy évtizede, jelenleg is, az NBA-ban szereplő San Antonio Spurs ponterős játékosa. Pályafutása alatt több bajnoki címet is szerzett a texasi csapattal. Még két évre van szerződése, s lehetséges, hogy utána visszavonul.
1998-tól tagja az argentin kosárlabda válogatottnak, s a 2004-es olimpiai bajnokságot nyert csapat játékosa volt. A pekingi olimpián 2008-ban ő volt az argentinok zászlóvivője, bár csapata akkor csak bronzérmet szerzett.
A kosárlabdajátékok történetében Manu egyike azon keveseknek – az aktív játékosok közül az egyetlen – aki elmondhatja magáról: nyert Euroligát, NBA-bajnokságot és olimpiai aranyat is. Ezeken kívül számos elismerő címet és díjat is magáénak tudhat. No meg sérüléseket is.
Ginóbili argentin és olasz kettős állampolgár. Nős, 2010-ben születtek ikerfiai. És a balkezesek táborát erősíti. Bal kézzel horgas tartással ír, ahogyan jól megfigyelhető az alábbi felvételen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése