2012. július 7., szombat

Ringo Starr jobb kézzel ír

Elég könnyű kvízkérdés lenne: "A Beatles együttes tagja, balkezes és nem gitáros. Ki az?" Persze: csakis Ringo Starr lehet. Az együttes legidősebb tagja ma már 72 éves. Ő is Liverpoolban született 1940. július 7-én Richard Henry Parkin Starkey néven. 
Balkezűségét gyermekkorában a nagymamája valamiféle boszorkányos varázslatnak tartotta, s erőltette, hogy jobb kézzel írjon. Így kétkezes lett és jobb kézzel ír. Ám a balkezes hírességek listáin joggal van ott a neve.
A Beatles tagjainak fele tehát balkezes, s éppen a még élők azok. McCartney-val van még egy közös vonásuk: mindketten vegetáriánusok. Paul alapvetően etikai okokból, Ringo esetében az egészség lehet a fő szempont, hiszen korábban komoly gondjai voltak a gyomrával. Ma már az alkoholról és a cigarettáról is lemondott, viszont megtalálta Istent.
A Beatles szétválása után sem hagyott fel a zenéléssel, már 1970-ben megjelent első szólólemeze, a tizenhetedik pedig ez év elején. Ringo nemcsak dobos, jól énekel, és a színészethez is van érzéke. Filmekben is játszott, sőt a Thomas a gőzmozdonyban sorozat indulásakor (1984) ő adta a szinkronhangokat. Egyik filmjének személyes vonatkozása is van. A Caveman c. amerikai vígjátékot forgatták 1980-ban, ennek során ismerte meg
Barbara Bach amerikai színésznőt. A film bemutatója után néhány héttel összeházasodtak, s azóta együtt vannak.
Ringonak az első házasságából 3 gyermeke született, mindkét fia: Zak és Jason is dobos lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése