2012. június 21., csütörtök

Vilmos a balkezes trónörökös 30 éves

Az elsőszülött Károly herceg és Diana hercegnő házasságából, s így a második a brit birodalom trónutódlási sorában. 1982. június 21-én született. Mégpedig kórházban, a történelemben elsőként a brit trón örökösei közül. A William Arthur Philip Louis neveket kapta. Kétéves korában öccse született. Tízéves volt, amikor szülei elváltak és még csak a 15. évét töltötte be, amikor édesanyja meghalt, 1997-ben.
Akkor az Eton College-ben tanult. Jó tanuló volt és a sportokat kedvelő fiatalember lett. 2001-ben Skócia legrégebbi egyetemére iratkozott be. Ott, a Saint Andrews-on szerzett földrajz szakon diplomát, és ott ismerte meg későbbi feleségét is. Majd repülőtiszti képzésben vett részt és kutató-mentő helikopterpilóta lett. A légierő ma harmincéves tisztje nagy felhajtás közepette tavaly áprilisban nősült meg. Az esküvő előtt a királynő neki adományozta a Cambridge hercege címet.
Vilmos herceg híres humanitárius tevékenységéről, akárcsak édesanyja volt. Természetét is sokan Diana hercegnőéhez hasonlítják. Ami azért sem túl meglepő, mert nagyon közel van a születésnapjuk, Diana július első napján a Rák jegyében született, fia pedig a nyár első napján, látszólag az Ikrek jegyének utolsó napján, ám már késő este, amikor a Nap már „hivatalosan” a Rák jegyében járt, s mivel Vilmos Holdja is a Rák jegyében van, személyiségében erős a Rák-jelleg. Személyiségét a kézírását vizsgálva is megismerhetjük, s ehhez jó, ha tudjuk, hogy bal kézzel ír.
Vilmos nem az első balkezes a brit uralkodócsaládban, ám az első, akinek ezen a „furcsaságán” nem kellett változtatnia. Tehát íráshoz is a bal kezét használja, az ún. horgas tartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése