2018. június 19., kedd

A harmonikás Márió szintén balkezes

Bock Attila 1971. június 19-én született Sümegen. Tapolcán nőtt fel két öccsével együtt.
Ötévesen kapta első harmonikáját az édesapjától. Zenei általánosba járt, klasszikus alapokkal zongorázni tanult, majd magánúton fejlesztette a harmonikajátékát. A világ sok táján megfordult zenészként. A Márió név Olaszországban, Velencében ragadt rá. A gondolások arculatát és életérzését magáénak vallja, a jókedv éppúgy hozzátartozik, mint a tengerészcsíkok viseletéhez.
Harmincéves lett, amikor megjelent első lemeze, s ugyanazon évben 2001 őszén csatlakozott a Dáridó csapatához, s ezzel országosan ismertté lett.
Az énekes-harmonikás a mulatós zene egyik legkedveltebb alakja hazánkban, sorra jelennek meg lemezei.
Egy válást már maga mögött tudhat ám új társat talált egyik zenésztársában. Közös lányuk 2010-ben született meg. Most párjával és lányával Sümegen él.
A szokásos fellépései mellett az utóbbi időben házigazdája a Zenebutik „Kívánságpiac” c. produkciójának. 2016-os jubileumi Duett Albumát Fonogram-díjjal ismerték el, így a 2006-s Fonogram-díjával már kettő is van a birtokában.
Márióról sem harmonikázás, sem gitározás közben nem sejthető, hogy netán balkezes lenne. Ám, ha autogramot ad, már nagyon is nyilvánvaló, hiszen bal kézzel ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése