2018. június 11., hétfő

Joshua Jackson bal kézzel ír

A ma 40 éves színész hivatalos neve Joshua Browning Carter Jackson. Ezek közül a Carter apja családneve, a Jackson az édesanyjáé, aki Írországban látta meg napvilágot. A mama, aki válása után Joshuát és húgát nevelte, foglalkozása casting igazgató, így nem olyan meglepő, hogy Josh már gyerekként szerepelt reklámokban, majd filmekben is. Első komoly szerepét 1992-ben a Kerge kacsák c. családi vígjátékban kapta.
Igazán ismertté a Dawson és a haverok c. televíziós sorozat révén lett, mely 1998-ban kezdődött és hat évadot ért meg. Azt követően egy thrillersorozatban kapott főszerepet, ez volt A rejtély 2008-2013 között. (Ennek szereplői közül, az apját megformáló John Noble ugyancsak balkezes.)
2014-ben indult A viszony című sorozat, amelyben megint jelentős szerepet kapott. S persze a sorozatokon kívül játékfilmekben is láthattuk őt.
Joshua Jackson még nem alapított családot, a Dawson-os időkben több kapcsolata volt, majd 2006-2016 között Diane Krugerrel élt együtt.
Hogy Joshua Jackson valójában kanadai vagy amerikai nem érdemes latolgatni: hol ott, hol itt él. De az bizonyos, hogy balkezes. Bal kézzel ír az ún. tolótartást alkalmazva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése