2018. június 3., vasárnap

Rafael Nadal jobb kézzel ír

A világklasszis teniszjátékos, még csak 32 esztendős, de jó ideje ott van az élvonalban. És bizonyára sokáig a legek között fogják emlegetni a salak királyának becézett játékost, akiről gyakran hallani azt is, hogy balkezes. De szögezzük le gyorsan: Nadal nem született balkezes. (Valójában a balkezes teniszező helyett rá jobban illene a bal kézzel játszó teniszező.)
Rafael Nadal Parera 1986. június 3-án született. Egyik nagybátyja fedezte fel tehetségét, aki megismertette a tenisz alapjaival a három-négyéves fiút, majd hosszú évekig ő volt az edzője. Toni Nadal, úgy látta jónak, hogy a fiú balkezes játékra szokjon rá, mindez 8 éves kora körül történt, s eredményeit látva, úgy tűnik ez a váltás előnyös lett számára. 12 esztendősen a futball és a tenisz közül is választania kellett. 15 esztendősen nyerte az első ATP-mérkőzését. Rafa 22 évesen 2008-ban már első volt a világranglistán és egyéniben olimpiai aranyérem birtokosa lett. 2016-os olimpián pedig párosban lett győztes.
Nadal edzői csapatát az utóbbi időben egy korábbi született balkezes teniszjátékos, honfitársa Carlos Moya is erősíti.
Rafael Nadal nagyon családszerető. 2005 óta vannak együtt a barátnőjével, azaz még Nadal nem volt húszesztendős, amikor egymásra találtak.
Mivel Nadal – mondhatni – álbalkezes, azaz nem természetes balkezes, aligha kell meglepődni azon, hogy íráshoz a jobb kezét használja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése