2018. június 29., péntek

Ian Paice bal kézzel ír

A ma 70 éves Ian Anderson Paice Nottinghamban született, s hétéves lehetett, amikor a család délebbre az Oxford-közeli Bicesterbe költözött. Apja tánczenét játszó zenekarokkal zongoristaként lépett fel, s nem volt ellenére, amikor fia dobolni kezdett, hiszen vihette magával idővel.
Ian 15 esztendősen kapta első dobfelszerelést, és 19 volt, amikor 1968 februárjában csatlakozott azokhoz a zenészekhez, akik a Deep Purple kezdőcsapatának számítanak. Ő volt a legfiatalabb az alapítók között s ő az egyetlen aki még ma is tagja a legendás zenekarnak és minden albumukon közreműködött.
Bár az azóta eltelt ötven évben részt a Whitesnake megalapításában, és együtt játszott Gary Moore-ral is.
Se szeri se száma azoknak a neves muzsikusoknak, akikkel együtt játszhatott.
A kiváló dobos néhány dob-oktatófilmet is közreadott már.
Feleségével, Jacky-vel, három gyermek szülei. Egyébként Paice a felesége révén került sógorságba zenésztársával, a kiváló billentyűs Jon Lorddal (1941-2012), akinek második felesége volt Jacky ikertestvére.
Ami Ian Paice egészségét illeti, 2016-ban volt egy kisebb stroke-ja, de hamar felépült belőle. S egy kora gyermekkori betegség következtében a tüdeje nem teljesen működik, ezen kívül szemüveget hord. Nos akadhat néhány kortársa, akinek ennél több baja is van.
Ian Paice balkezes, íráskor a bal kezébe veszi a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése