2018. április 7., szombat

Franck Ribéry is balkezes

A francia labdarúgó teljes neve Franck Henry Pierre Ribéry, ám a becenevei között felbukkan a „tréfacsináló” és a „sebhelyes” jelentésű szó is. Ez utóbbi magyarázata, hogy kétévesen súlyos autóbalesetet szenvedett, s a hegek ma is látszanak az arcán.
35 évvel ezelőtt, 1983. április 7-én született, elsőszülöttként a családba. Két öccse van, akik szintén futballisták. Franck felnőtt pályafutása 2000-ben indult, 2006-ban bekerült a francia válogatottba. A képzett támadó középpályás, akinek van többféle év játékosa díja is, 2007 óta az FC Bayern München klubjában játszik.
Münchenben él feleségével és három gyermekükkel. Felesége algériai származású, s Ribéry maga is áttért 2002-ben a muszlim hitre. Felvette a Bilal nevet is. S többször nyilatkozott arról, hogy a vallás mennyire megerősítette őt. 
Nem lényeges, bár érdekes információ, hogy a két szeme nem egyforma színű. Az már fontosabb, hiszen azért is kerül bemutatásra, mert a bal keze az ügyesebb, és az íráshoz is a bal kezét használja. S hogy a futballpályán a cseleiről ismert gyors játékos milyen technikával ír? Nos, Ribéry a tolótartást választotta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése