2020. február 11., kedd

Luca Bianchini is balkezes

Napjaink egyik legolvasottabb olasz szerzője mától az ötvenes éveiben jár. 1970. február 11-én született Torinóban, és középiskolába is ott járt. Miután modern irodalomból diplomát kapott, egy ideig Londonban tartózkodott, hogy a nyelvtudását fejlessze, aztán szövegíróként dolgozott reklámügynökségeknél.

2001-ben kezdett együtt dolgozni Marco Ponti rendezővel, akkor egy rövidfilm forgatókönyvének megírásban, s ekkor erősödött fel benne az alkotói kedve. Két év múlva, 2003-ban jelent meg első regénye az egyik legnagyobb olasz könyvkiadónál (Mondadori) jelent meg, s azóta sorra adják ki műveit. Legutóbb a Tudom, hogy egyszer visszatérsz c. könyvével és rajta négylevelű lóherével árasztották el Olaszországot. Eredeti hangvételű, iróniát, könnyedséget és romantikát sem nélkülöző művei igencsak népszerűek főként a női olvasók körében. Az utóbbi esztendőkben több művéből film is készült, így forgatókönyvíróként tapasztaltabb lett. 

Ha számít egy sikeres regényíró esetén ilyesmi, tudni lehet hogy ő írta meg Eros Ramazotti hivatalos életrajzát interjúkkal. Luca Bianchini rádiós műsorvezetőként is ismert, a Viva Radio 2-n előbb Colazione da Tiffany (Reggeli Tiffanynál) majd délutánra kerülve Tiffany címen folytatódó rádióadások egyik házigazdája.
A privát életéről keveset tudni, azon kívül, hogy vállaltan homoszexuális.
Ami publikus, hogy szereti Itália ízeit és egyébként otthonában a konyhában szeret írni. Ha dedikál, akkor Luca Bianchini a bal kezébe veszi a tollat, marokfogással tartja az íróeszközt és tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése