2020. február 1., szombat

Meg Cabot bal kézzel ír

Az amerikai írónő neve nálunk sem ismeretlen, hiszen olyan sikeres szerzőről van szó, akinek több könyve magyarul is megjelent.
A neveletlen hercegnő naplója a legismertebb műve, amelyből már film is készült. De nemcsak a tiniknek és fiataloknak, hanem a romantikára vágyó felnőtteknek is ír. Több szerzői neve is van, mint pl. Meggin Cabot, Patricia Cabot and Jenny Carroll.
A hivatalos neve azonban Meggin Patricia Cabot, és Indiana állam Bloomington nevű városában született 1967 februárjának első napján született. Egy másik jelentős dátum az életében 1993. április 1. Ezen a napon mondott igent párjának. Akiről azt lehet tudni, hogy gazdasági ember és alkotó egy személyben, és magyar felmenői is vannak. A férje választotta a napot, mondván csak a bolondok házasodnak.
Meg Cabot 26 éves volt akkor és még nem volt neves író. Ugyan gyerekkorában rákapott az olvasásra, és az iskolaújság szerkesztésében és művészeti szakkörökben is részt vett, mégis állatorvos szeretett volna.
Diplomát már képzőművészként kapott, s illusztrátorként keresett megbízásokat New Yorkban. Ekkoriban kezdett írogatni. Harmincéves volt, amikor az első műve megjelent.
Meg Cabot termékeny szerző, állítólag könnyedén megy neki az írás, és élvezi is a folyamatot. A férje is megvan és vannak még macskáik is. Lett szemüvege is és blogja is, ez utóbbi által némi betekintést enged napjaiba. 
Meg Cabot balkezes, s bal kezébe veszi a tollat, ám az ő írásmódját nem érdemes ellesni annak, aki netán kényelmes balkezes írástechnikát keres.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése