2016. szeptember 27., kedd

Tanja Kinkel, német író bal kézzel ír

A német írónő Bambergben született 1969. szeptember 27-én. Még tízéves sem volt, amikor történeteket és verseket kezdett írni. A szülei mindig is támogatták ebben. Tanja 18 évesen elnyerte egy ifjúsági irodalmi verseny első díját.
Münchenben járt egyetemre, ahol német nyelvészeti, színházi- és kommunikációs tanulmányokat folytatott. A doktori értekezését Lion Feuchtwanger német íróról, neves elődjéről készítette. Hiszen Tanja Kinkel is elismerte neki is a történelem a szenvedélye.
Egy ösztöndíjjal forgatókönyvírói képzésen vett részt, és akkor már megjelent első regénye is Byronról. Fiatalon került be a német irodalmi életbe.
1993-ban, 24 éves korában, adták ki eddigi legsikeresebb regényét. Már magyarul is megjelent A bábjátékosok címmel, ez a romantikus történelmi fejlődésregény. (Kinkel könyveit már 14 nyelvre fordították le.) Regényeken kívül színdarabot is írt, esszéi jelentek meg.
Tanja Kinkel Münchenben él. Aktívan részt vesz különböző társadalmi és művészeti kezdeményezésekben. Kettőt emelnék ki: A „kenyér és könyvek” elnevezésű gyermekeket segélyező szervezetet, valamint a Nemzetközi Feuchtwanger Társaság egyik alapítója.
Tanja Kinkel bal kézzel ír, mégpedig alultartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése