2014. december 30., kedd

LeBron James 30 éves lett


Az amerikai profi kosárlabdázó kiváló adottságokkal rendelkezik e játékhoz, és tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott.
Teljes neve LeBron Raymone James. Édesanyja családnevét viseli, hiszen apja nem is törődött velük. Anyja kamaszként szülte és egyedül nevelte fel. S ma büszke lehet „kisfiára” is, akit az NBA egyik legnagyobb sztárjaként tartanak számon.
18 éves tehetséges fiút egy amatőr játékosbörzén választotta csapatába a Cleveland Cavaliers, s ő még első profi mérkőzése előtt egy nagy céggel komoly reklámszerződést kötött. A szezon legjobb újonca és 19 évesen már (2004) az athéni olimpián dobogós amerikai kosárlabda válogatott tagja. A pekingi majd a londoni olimpián pedig aranyérem került a nyakába. Ez utóbbi alkalommal a „King James” becenévvel illetett klasszis már vőlegény volt. Ugyanis 2011 utolsó napján eljegyezte két fia (születtek: 2004, 2007) édesanyját, akivel aztán 2013 őszen többnapos ünneplés keretében esküvel is összekötötte életét.
Idén csapatott váltott, s négy szezon után a Miami Heat gárdájából visszatért előző ohioi klubjához, s régi-új klubja színeiben ölti tetovált testére a 23-mas mezt a meccseken. Ez évben a legnépszerűbb sportoló lett az USA-ban.
A LeBron James a játékban inkább kétkezes, ám ballal eszik és bal kézzel ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése