2014. augusztus 2., szombat

Steve Morse gitáros autogramja

Ez a meghatározás félreérthető lehet, hiszen jelezheti a nevezett autogramját, aki egyébként gitáros, ám akár olyan autogramról is lehetne szó, amelyre valamiért ráillik a „gitáros” jelző. Nos ebben az esetben mindkét változat helytálló, hiszen amikor Steve Morse leírja a nevét gyakran odakanyarintja még mellé egy gitár egyszerű rajzát.
Steve Morse gitáros kézjegye
Steve Morse itt bemutatott kézjegyének érdekessége, hogy tollfelemelés nélkül íródott. Legalábbis a nevét így egybe írta le. Más aláírásait is látva, elmondható, hogy ez nem mindig sikerül így, de általában a nevének elemeit ugyanilyen lendülettel írja le. És ha el is válnak egymástól, mégis elég közel kerülnek. Itt azonban egy egységet képeznek. Még ha a többi betű közül kiemelkedő M betű, valamelyest megtörni is látszik ezt. Ennek az M-betűnek a sajátossága, hogy a magassága csökkenő tendenciát mutat.
A t-áthúzás megoldása általában árulkodó jele a balkezességnek. Nos, az ő t-áthúzása igazán különleges, hiszen a t betűje belekerül az S-ébe, és már olyan is mintha lenne áthúzása, ám tényleges t-áthúzás előtt még három betű leír (bár ezek közül csak egy azonosítható), azaz a Steve név utolsó vonásával tér vissza, hogy az áthúzással t-betűt alkosson az ott lévő törzsvonalból. Majd ezt újra áthúzva lendül tovább az M-betűhöz.
Bármennyire is egységesnek hat az aláírás, mégis érezhető, hogy a „Steve” jellege oldottabb, kanyargósabb és lendületesebb, míg a „Morse” vonalvezetése határozottabb és szögesebb.
A gitár egyszerű rajza a betűk alá kerül horizontálisan nagyjából középre, s akár egyéni formájú paráfnak is tekinthetnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése