2014. augusztus 7., csütörtök

Carlos Vives bal kézzel ír


A kolumbiai Carlos Alberto Vives Restrepo 1961. augusztus 7-én született Santa Martában, s az óceán-parti városban kezdett cseperedni. Az apja orvos. Amikor szülei 12 éves korában elváltak, az anyja négy gyermekével beköltözött Bogotába, a fővárosba. A jó megjelenésű fiút a zene és a színészet is érdekelte, s hamarosan egy szappanoperában szerepelhetett. Itt talált rá első feleségére, 1988-ban nősült, s hiába üdvözölte a média a neves színésznővel kötött házasságát, az csak két évig tartott. Ekkoriban kezdett zenélni, de nem nagy sikerrel. Ám 1991-ben egy televíziós sorozat készült a híres vallenato zenész Rafael Escalona tiszteletére, melyben Vives énekelhette dalait és ez elindította zenei karrierjét.
Második felesége egy puertó ricói-lány lett, tőle egy fia és egy lánya született. A fiát mintha csak születésnapi ajándéknak kapta volna (1992. aug. 6-án született). A második házassága is válással végződött, bár addigra már új párt talált. Harmadik kapcsolatából ismét egy lánya és egy fia született.
Mindeközben a zenei karrierje töretlen, Carlos Vives a latin-zene állócsillaga, több díjjal is elismerték már albumait. Az ötvenes éveiben járó, fiatalos zenész nagyon kedvelt hazájában. S a Latin-Amerika szerte népszerű vallenato - mely többféle stílus sajátos keveréke - legjelesebb képviselője. Vives pop, rock, funky elemekkel gazdagította ezt a hagyományos kolumbiai muzsikát.
Amikor gitározik, hangszerét balkezes-módra, fordítva tartja. Carlos Vives bal kézzel ír, az alábbi felvétel is erről tanúskodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése