2014. július 28., hétfő

A gitáros Steve Morse 60 éves lett

Steve Morse
bal kézzel ír
Éppen 60 éve született a kiváló amerikai gitáros Steven J. Morse néven. Az anyukája zongoratanár volt. Steve zongorázott és a klarinétozott is, de kamaszként végül a gitár bűvölte el igazán, főleg amikor Juan Mercadal klasszikus gitár játékát meghallotta. Majd belevetette magát a zenetanulásba. A fivérével közösen alakított először bandát, majd tanulmányai révén újabb társak és más bandák jöttek.  A 70-es évek óta figyelemreméltó munkássága, de inkább a szakma és a hozzáértők, mint a nagyközönség kedvence. Több ízben választották a legjobb gitárosnak. Sok kiváló muzsikussal dolgozott együtt, van saját együttese is (The Steve Morse Band). Steve Morse már két évtizede a legendás zenekar, a Deep Purple tagja. És nemcsak velük lépett fel már Magyarországon, hanem napjaink legjobb gitárosai között a G3 formációval is szerepelt.
És nemcsak az eltelt évek, hanem a létrejött alkotások is bizonyítják, hogy a legjobbak között a helye. Morse sokféle zenét játszott már és még dalokat is szerez. Említésre méltó egy izgalmas, akusztikus hangzást felvállaló közös produkciója egy fiatal énekesnővel: ez az Angelfire.
Bár az átlagosnál jobban gitározik, a hangszerét úgy tartja, ahogyan a többség. Ám ha ír, Steve Morse balkezessége, mégis nyilvánvaló lesz. A balkezes írástechnikák közül az ún. tolótartást alkalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése