2014. február 23., vasárnap

Peter Fonda bal kézzel ír

A mai születésnapos balkezes Peter Fonda. Édesanyja egy multimilliomos özvegye volt, amikor Henry Fonda megismerte. Házasságukból elsőként lányuk Jane Fonda született, majd néhány évvel később született Peter, egészen pontosan Peter Henry Fonda. New Yorkban született 1940. február 23-án. Gyermekkorát egy széthulló házasságban élte, mindössze tízéves volt, amikor boldogtalan anyja önkezével vetett véget életének. Apja már akkor ismert és elismert színész volt. Mindkét gyermeke követte őt a pályán. Ám belőle nem lett legenda, mint az apjából.
Peter Fonda bármit is tett a későbbi években, nevét a Szelíd motorosok (1969) című kultuszfilm kapcsán említik leggyakrabban, melyben nemcsak az egyik főszerepet játszotta, hanem forgatókönyvíróként és producerként is részt vett a munkálatokban. És ez film az, amelyben elsőként szerepelt moziban a kislánya, az azóta ismert színésszé lett, Bridget Fonda.

A balkezes Peter Fonda kéztartása hol alultartásnak, hol tolótartásnak látszik. Amely jelzi, hogy igyekszik minél ideálisabb helyzetet találni magának az íráshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése