2014. február 5., szerda

Duff McKagan ötven lett és bal kézzel ír

Duff McKagan
tolótartással ír
Nyolcadik gyerekként született igazi zenészcsaládba 1964. február 5-án Michael Andrew McKagan néven Seattle-ben. Zenei pályáját egy helybéli zenekarban még dobosként kezdte. A leghíresebb banda melyben basszusgitárt pengetett a Guns N’ Roses, az első stabil felállásban 1985-től volt benne.Duff McKagan kapcsán gyakorta említik, találkozott a Nirvana balkezes ikonjával a halála előtti napokban. Seattle-be tartó repülőn egymás mellett ültek, s Kurt Cobain barátságos volt vele, annak ellenére, hogy a zenekaraik között korábban volt egy kis affér, de McKagan úgy érezte valami nincs rendben. Ennek lassan már húsz éve!
És nem sokon múlott, hogy majdnem találkoztak odafönt. Hiszen egy hónap múlva McKagan súlyos hasnyálmirigy gyulladást kapott. A magas szőke zenész felgyógyult és ez elég jel volt számára, hogy felhagyjon az ivással és a drogokkal. Ezt követően, 35 évesen, két válás után, rátalált az igazira társára is. Két lányuk van, a nagyobbik már apja nyomdokaiban lépett, hiszen zenél.
McKagan a „rózsás” zenekarból való kiválását követően egy ideig Slash-szel zenélt együtt, majd más formációk tagja lett, jelenleg a Walking Papers együttesben játszik. Nemcsak kitanulta a könyvelést, de már lefutotta a maratont is. Megjelentetett egy életrajzi könyvet „Olyan könnyű és más hazugságok” (It's So Easy And Other Lies) címmel.
A gitározása kapcsán nem látható, hogy balkezes, ám ha ír, semmi kétség efelől. Duff McKagan az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése