2013. április 24., szerda

Sachin Tendulkar negyvenéves lett

Sachin Tendulkar
krikettütőt ír alá
Indiában meglehetősen népszerű a krikett, s e labdajáték nemzeti híressége Sachin Tendulkar. Nemcsak hazájában, hanem a világ krikettesei között is a legsikeresebb sportszemélyiség. A kiváló ütő játékos 40 éves lett ma.
Bátyja bíztatta a krikettezésre, és már kisiskolás korában edzésekre járt. Gyors dobó szeretett volna lenni, de edzője tanácsára az ütést gyakorolta nagy szorgalommal csiszolgatva technikáját. 15 évesen 1988 decemberében debütált első csapatában, s ő lett a legfiatalabb játékos, aki első osztályú mérkőzésen százast ért el. Azóta számtalan különféle listán lett csúcstartó. Karrierje kiemelkedő, és rendkívül népszerű személyiség s ebben sportszerűsége is szerepet kap.
S ha már az ifjúkor, a rajongás időszaka szóba került, említsük meg, hogy Tendulkar nagy rajongója volt John McEnroe-nak, és ifjúkorában azért könyörgött a szüleinek, hogy olyan fejpántot kapjon, mint a szintén balkezes teniszlegenda. Egy másik fejpántos balkezes is nagy kedvence: a kiváló gitáros Mark Knopfler. Amikor 2005-ben találkozhatott vele személyesen Indiában, már mint két neves híresség cseréltek egymással dedikált tárgyakat: gitárt és krikett-ütőt. A balkezes Tendulkar, aki az
ún. alultartást alkalmazza írás közben, valószínűleg nagy gyakorlatra tett szert krikett-ütők dedikálásában is.
Tendulkar 1995-ben nősült, felesége gyermekorvos. 97-ben egy lányuk, 99-ben pedig fiúk született. S úgy tűnik a fia, Arjun, apja nyomdokaiba lépett, hiszen már ő is krikettjátékos ugyanazon a poszton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése