2013. április 29., hétfő

Sachin Tendulkar aláírásáról

A neves sportoló aláírásból árad az energia és a határozottság is. Mintha csak azt mondaná: rendben vagyok, jól vagyok, a helyemen vagyok. Az, hogy az aláírása alapvonala is rendre felfelé tart, még a jövőbe vetett optimizmusát is aláhúzza.
Ha nem is olvasható egészében, annyira azért nem elnagyolt, hogy a legtöbb betűjének megfelelő vonalakat ne tudnánk azonosítani. Amit „kiolvashatunk” belőle az csupán a Tendulkar név. Van még egy paráfja is, melynek a formája olyan mintha pipa lenne, amit a tanítónéni a helyes válaszok után tett az ellenőrzéskor.
Mindjárt a kezdőbetűje jellegzetes, de mégsem tarthatjuk hivalkodónak. Ha elemeit betűkhöz hasonlítanánk, mintha csak egy M-et írna bele egy nagy C-be. Innentől már nem emeli fel a tollát a név végéig, azaz egy lendülettel írja le a többi betűjét.
Érdekes formájú még a d-betűje. És gyakran ír a nevébe nyomtatott jellegű és méretesebb k-betűt, azaz inkább K-betűt, s ez a szövegírásában is megfigyelhető.
Az india krikettjátékos aláírásában van némi elegancia is. Azzal, hogy egyes betűk nem kerülnek túl közel egymáshoz, megint csak jelzi, hogy képes élni a lehetőségeivel, és elégedett is lehet azzal, amit elért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése