2019. november 8., péntek

Chris Rankin is balkezes

Hivatalos neve Christopher William Rankin. Új-Zélandon jött a világra 1983. november 8-án. Gyermekként fogadták örökbe, s a távoli országban élt egészen addig, amíg családja visszaköltözött Angliába, mégpedig Norfolkba. Hatéves volt ekkor. A színjátszást 11 éves kora körül kezdte komolyan venni, s még nem volt 17, amikor 2000 őszén megkapta a Harry Potter filmek vöröshajú Weasley családjának egyik tagjának szerepét. Első ízben a Harry Potter és a Bölcsek Köve c. filmben volt Percy Weasley megformálója, majd a következő három filmben is, egy későbbiben épp csak feltűnt. 
2008-ban már egyetemre járt, mégpedig a Lincoln médiaszakára. Bár néhány sorozatban még szerepet vállalt egyre inkább nyilvánvalóvá lett hogy Chris Rankin a filmes pályáját a kamera túloldalán akarja folytatni. Ugyan nem fordított hátat az ismertségnek, hiszen a Harry Potter rendezvényeken is részt vesz. 
Miután végzett az egyetemen olyan televíziós produkciókban dolgozott, mint az Atlantis vagy a Downton Abbey. Ezekben produkciós titkár illetve produkciós koordinátor volt. Rankin sokféle tevékenységbe belekóstolt, producerként is ténykedik és szereti, ha változatos a munkája. Hogy éppen mit csinál, és mi történik vele, arról lehet némi fogalmunk, hiszen nagyon aktív a közösségi médiában. Nemcsak munkájáról, hanem párjáról és kutyáiról is gyakran posztol.
Ide ez a bejegyzés annak kapcsán készült, hogy Chris Rankin balkezességét konstatáljuk. No meg azt is, hogy íráshoz is a bal kezébe veszi a tollat, és az ún. tolótartás technikájával hagy személyes nyomot a papíron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése