2018. november 21., szerda

Jimmi Simpson bal kézzel ír

Az amerikai sorozat- és filmszínész 1975. november 21-én született egy New Jersey-i településen, Hivatalos neve James Raymond Simpson. Három fivér közül ő a legfiatalabb. Szüleik hagyták nekik, hogy fiaik bármi olyasmibe fogjanak, ami boldoggá teszi őket. Így Jimmit is támogatták törekvéseiben, még a New Yorkba költözésben is. 
Egy művészeti egyetemen diplomázott 1998-ban színművészetből, majd színházban dolgozott. Ekkoriban került kapcsolatba Charlie Day-jel. 
Jimmi Simpson filmográfiájának első tétele a Lúzer c. film 2000-ből. Kisebb-nagyobb szerepei közül említsünk még néhányat. A legutóbbi jelentős munkája a Westworld c. tv-sorozatban volt. A Kártyavár c. televíziós egy visszatérő emlékezetes karaktert alakított.
„Hollywood nem tudja, hogy kedves ember vagy” – mondogatja neki az anyja. Ugyanis gyakran hátborzongató karaktert bíztak rá. Kisfiús fizimiskájához férfias hang tartozik, és a csibészes mosoly is sajátja, mint az a tekintet, amit díjazhatnak azok, akik a fura figurákra kiválasztják.
Egy romantikus filmben (Párterápia) tűnt fel nekem, hogy a színész balkezes lehet. 
De láthattuk őt a Rózsa vére (Red Rose) c. mini-tv-sorozatban is, amely magánélete szempontjából jelentőséggel bírt. Ennek forgatásán találkozott egy új-zélandi színésznővel, akit 2007-ben feleségül vett. Bár a frigy nem tartott örökké, már Jimmi Simpson is az elváltak táborába tartozik. De ott van a balkezesek táborában is. Íráskor a bal kezében tartja a tollat, és a tolótartást alkalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése