2018. november 6., kedd

Glenn Frey bal kézzel írt

Glenn Lewis Frey 70 éve, 1948. november 6-án született Detroitban. Gyermekkorában zongorázni tanult, majd gitárra váltott. A 60-as évek közepén már szülővárosa rock-életének részese volt. Majd huszonévesen egy lány miatt Los Angelesbe költözött. Néhány zenésztársával turnézenekarnak szerveződtek egybe, de a turné  végeztével együtt maradtak, és megszületett az Eagles. A csapat 1972-es bemutatkozó albumával már jött egy sláger a Take It Easy (aminek Frey egyik szerzője is volt). Az Eagles a legsikeresebb amerikai country-rock együttes volt a 70-es években. A csúcson 1976-ban voltak a Hotel California c. albumukkal, amikor a banda rockosabb hangvételre váltott. Az ellentétek kiéleződése vezetett a zenekar feloszlásához. A 80-as években Frey szólóalbumokkal jelentkezett, és több dalából filmzene lett. Közben szerepet kapott filmekben is.
Glenn Frey
autogramot ad
1994-ben az újraegyesült Eagles első koncertjén maga Frey mondta a közönségnek: „az együttes nem bomlott fel, csak 14 éves szünetet tartott”. Ekkortól egészen haláláig a „sasok” csapatának tagja maradt. 67 évesen, 2016 elején hunyt el egy New York-i kórházban. Előtte másfél évtizeddel egy az ízületeket megtámadó autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, az erre szedett gyógyszerek újabb egészségügyi problémákat hoztak. 
Glenn Frey három gyermek apukája volt, mindhárman a második házasságából születtek.
Az Eagles alapítója, gitárosa, énekese és billentyűse szerzőként is részt vállalt az alkotó munkában.
A színpadon gitározó Glenn Frey-ről aligha sejthették, hogy balkezes. De az autogramkérők megbizonyosodhattak arról, hogy bal kézzel írt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése