2018. szeptember 15., szombat

Josh Charles is balkezes

Az amerikai színész 1971. szeptember 15-én született Baltimore-ban. Joshua Aaron Charles a hivatalos neve. A szülei a médiában dolgoztak (apja a reklám szakmában, anyja újságíró), mégsem terelgették fiúkat a színjátszás felé, de nem is akadályozták. Így Josh tizenévesen már több helyen fellépett és képzéseken is részt vett.
16 évesen már szerepelt egy filmben. S mindjárt a második filmje olyan, amelyből emlékezhetünk rá. A bemutatás éve 1989, a film címe Holt Költők Társasága. Ebben Josh Charles a szerelmes és hevesen udvarló Knox Overstreet megformálója volt.
Majd egy újabb udvarlós szerep várta a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! c. ifjúsági vígjátékban. Aztán játszott az Édeshármasban… és sorolhatnánk. S bár azóta is kapott filmszerepeket, mégis inkább televíziós munkái kapcsán lett ismert. Jelentős szerepet kapott a Sport Night (1998-2000) sorozatban. (Ennek kapcsán jegyezzük, hogy korábban baseballozott, és lelkes rajongója a „Baltimore-i sárgarigók” csapatának). Az In Treatment (ugyanazon az izraeli tv-drámán alapul, mint nálunk a Terápia) sorozat egyik figuráját 2008-ban játszotta, amelyben kiváló alakítást nyújtott. S hamarosan jött a hazánkban is ismert A férjem védelmében (The Good Wife) 2009–2016 c. sorozat, amelyben jelentős szerepet kapott.
Közben a magánéletben is új szerepek várták. Férj lett 42 évesen, 2013 szeptemberében. Apa 2014 végén s ebben az esztendőben a második gyermekük érkezik.
Josh Charlest azért mutattuk be, mert ő is balkezes és íráshoz a bal kezébe veszi a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése