2018. szeptember 20., csütörtök

Az idősebb Frank Lampard balkezes

A Frank Lampard nevet látva bizonyára többeknek az ifjabb jut elsőként eszébe, aki a közelmúlt nagynevű brit futballistája. Ám az apja nyomdokaiba lépő jeles középpályás nem balkezes. Míg az idősebb Frank Lampard, aki ugyancsak futballjátékos volt, és hátvéd, a balkezesek népes táborának tagja. Íráshoz is a bal kezébe veszi a tollat és az alultartást preferálja.
70 éve, 1948. szeptember 20-án született és a Frank Richard George Lampard nevet kapta. Egy húga van. Ötesztendős volt, amikor édesapja (ugyancsak Frank!) 33 évesen, elhunyt.
Ő 1964-től már West Ham United ifjúsági csapatában rúgta a bőrt, majd a felnőttek között majdnem két évtizeden (1967-85) át és a klub egyik legelismertebb játékosa lett. Bár csak két ízben, de a nemzeti válogatottban is helyet kapott. Később WHU csapatánál lett menedzser (1994-2001).
Frank Lampard 1969-ben megnősült, és felesége révén sógorságba került a brit futball prominens személyiségével, Harry Redknapp-pal.
Házasságából két lánya és egy fia született. Az ifjabb Frank Lampard fia is a WHU csapatában kezdett futballozni, ám apja sikereit túlszárnyalta.
Frank Lampard többszörös nagypapa, ám tíz esztendővel ezelőtt megözvegyült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése