2018. szeptember 26., szerda

Jim Caviezel bal kézzel ír

Az amerikai színész ötven esztendeje, 1968. szeptember 26-án született a Washington állambeli Mount Vernon településen. Felmenői között ír és rétoromán népcsoporthoz tartozó is akad. Családneve is rétoromán eredetű.
James Patrick Caviezel Jr. az édesapja nevét kapta, de a színészi vénát inkább az anyjától örökölhette. Egy összetartó katolikus családban nőtt fel négy testvérével együtt. Az iskolában már kosárlabdázott, s miközben szépen felnőtt (1,88 magas) a kosárlabda révén került el otthonról, és folytatta felsőfokú tanulmányait. 21 évesen egy komolyabb sérülést tántorította el sportolói jövőjétől, ekkor kezdett a színészetre koncentrálni.
1993-ban egy vakrandin találkozott későbbi feleségével. 1996 nyarán házasodtak össze. 1999 végén örökbe fogadtak egy ötesztendős kínai fiút, majd később még két kínai gyermeket adoptáltak.
A színészetben karrierje is szépen haladt. Bár nem az első filmje volt, de igazán egy főszereppel lett ismert, ez volt a Frequency. (A másik főszereplő az ugyancsak balkezes Dennis Quaid volt.)
Aztán Monte Christo grófját alakította egy filmben, s hamarosan jött az felkérés, amely meghatározó lett számára is. Mel Gibson A passió c. filmjében Jézus Krisztust keltette életre. (Maga is megdöbbent, hogy monogramos beceneve a (JC) valamint életkora (33) Krisztushoz is illik.) S mivel a hit áthatja Jim Caviezel életét, vállalta a nem mindennapi feladatot.
Színészi munkájával azóta is több biblikus témához kapcsolódott. Újra Jézus lett Az ígéret szava című hangos Bibliában. Az idén bemutatott Pál apostolról szóló filmben Lukács szerepét játssza.
James Caviziel főszerepet játszott A célszemély című tv-sorozatban (2011-2016). Indult már autóversenyen és szeret motorozni. No és balkezes, hiszen ezért mutattuk be. James Caviezel bal kézzel ír, az ún. tolótartással, ám a csuklóját megemelve kezét az írófelület felett tartja írás közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése