2018. augusztus 17., péntek

Robert De Niro jobb kézzel ír

Bár a ma éppen 75 éves Robert De Niro neve gyakran felbukkan a neves balkezesek listáin, a sűrűn fotózott hírességről nem egy kép tanúsítja, hogy bizony: jobb kézzel ír. Erről személyesen is meggyőződhettek azok, akik autogramot kértek tőle, amikor 2010-ben Budapesten járt egy étterem-megnyitó kapcsán. S mivel nem az elsőszámú tudnivaló róla, hogy étteremláncban is résztulajdonos, vegyük át a fontosabbakat.
1943. augusztus 17-én született New Yorkban. Az olasz negyedben nőtt fel. Szülei elsősorban képzőművészettel foglalkoztak.
Bár gyermekkorukban néhány háztömbnyire laktak Martin Scorsese-vel, Bobby De Niro csak felnőttként találkozott a rendezővel, akihez aztán számos remek szerep révén köthető.
Első filmszerepét húszévesen kapta, bár a kisfilmet csak évekkel később mutatták be, de a 70-es évektől az amerikai színészt számtalan filmben láthattuk, s jónéhányban nyújtott emlékezetes alakítást. Két ízben (Keresztapa II.; Dühöngő bika) Oscar-díjjal jutalmazták színészi játékáért, s kapott több jelölést, és más rangos díjakat is.
Ráadásul a nézők is kedvelik. Na meg a gyártók! Egyébként neki is van produkciós cége. Filmrendezőként is bemutatkozott már, 1993-ban az Bronxi mese volt az első, és máig a legjobb rendezése.
Robert De Niro a második házasságában él. S összesen hatan nevezhetik apának a már nagypapává lett legendás színészt, aki 2006-ban kapta meg az olasz állampolgárságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése