2017. október 31., kedd

Ron Rifkin is balkezes

Ron Rifkin
bal kézzel ír
Az amerikai színész New York Brooklyn negyedében 1939. október 31-én, ortodox zsidó családba született. Eredeti neve Saul M. Rifkin. Elsőszülött, két testvére van. Jó ideig a családi üzletekben előbb az apjánál, majd felesége ruházati vállalkozásában is ténykedett. De a színészetről nem mondott. Filmekben, televíziós sorozatokban és színpadon is játszik.
Láthattuk őt a Rejtélyes manhattani haláleset, a Mostohám a zsánerem c. mozikban. De A tűz melege c. filmben (1996) már főszerepet kapott, s ez a munka sokat adott neki. Megemlíthetjük, hogy ebben játszotta a lányát az Sarah Jessica Parker, aki közeli barátja, s akinek Rifkin később a mentorát formálta meg a Vogue-nál a Szex és New York sorozat egyik epizódjában. A szerepet szinte ráírták.
Más sorozatokat is említhetünk neve kapcsán. Így az Alias (2001-2006) és a Testvérek (Brothers & Sisters, 2006-2011) sorozatokat, melyek azon kívül, hogy egy évtizeden át munkát adtak neki, az ismertségét is jelentősen növelték.
1966-ban nősült, akkor 27 körül járt. Az ortodoxiához 32 éves koráig tartotta magát, de zsidó gyökereit azóta sem tagadta meg.
A balkezessége egyértelmű, Ron Rifkin íráshoz is a bal kezét használja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése