2017. március 2., csütörtök

Chris Martin bal kézzel ír


Teljes neve Christopher Anthony John Martin és Exeterben született 1977. március 2-án.
Chris Martin ókori történelmet tanult az egyetemen, és még az egyetemi élete kezdetén találkozott Johnny Bucklanddel, akivel azóta is szoros barátságban van. Együtt kezdték tervezgetni a zenekar alapítást, hamarosan összeállt a négyfős csapat. A Coldplay már egy dalával világhírű lett, amikor a debütáló albumuk 2000-ben napvilágot látott. Elég jól indultak, és azóta is a brit banda az élvonalban van. Chris Martin a Coldplay vezető énekese, de zongorán, gitáron is játszik, és dalokat ír.
2002-ben egyik koncertjük után találkozott Gwyneth Paltrow amerikai színésznővel. S a szerelemből hamar házasság lett, egy fiúk és egy lányuk született. Bár tavaly hivatalosan elváltak, tizenéves gyermekek szüleiként kölcsönös tiszteletben vannak egymással.
Chris Martin a párkeresése során összejött – az ugyancsak balkezes – Jennifer Lawrence színésznővel. A ma 40 éves zenésznek sajátos humora van, és szerepelt néhány filmben is. (Saját maga volt például a Brüno c. filmben, melynek címszereplőjét Sacha Baron Cohen formálta meg.)
Mind Chris Martin, mind a Coldplay számos humanitárius és közéleti kezdeményezés részese. A népszerű énekes a házassága alatt vegetáriánus volt. (Egyszer őt választották a világ legvonzóbb vegetáriánus férfijának!)
Mindemellett Chris Martin balkezes, íráshoz is a bal kezébe veszi a tollat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése