2017. február 25., szombat

Stuart Wood is balkezes

Stuart John Wood 1957. február 25-én jött világra. Edinburgh a szülővárosa. A skót zenész gitáron, zongorán, bőgőn és mandolinon is játszik. Ismertséget, mint a Bay City Rollers gitárosa szerzett. 16 évesen, 1973-ban lett a popcsapat tagja. Ritmusgitáros volt (egy ideig basszusgitáros) s mindvégig tagja maradt a nagy népszerűségnek örvendő kockás ruhás zenekarnak. Beceneve Woody, és néhány pulcsiján ekkoriban nagy W betű volt látható. A 70 évek végén azonban a BCR feloszlott, és azt követően ő a szülőhazájától távol élt és zenélt.
A tipikus zenészéletet megelégelve 1990 tájékán visszatért szülőföldjére, és az egészséges életmód felé fordult. Negyven körül járt, amikor megnősült. Ma éppen hatvanéves Stuart Wood Edinburghban él feleségével és kutyájukkal. Még aktív a zenei életben. Az elmúlt évtizedekben kelta zenékkel jelentetett meg több albumot. Mások albumain is közreműködik.
Ami a híres zenekar, a BCR felélesztését illeti, azon néhány tagja között volt, akik a 90-es években megújították a formációt. Sőt ez elmúlt évben még hárman összeálltak, fellépéseik is voltak, de együttműködésük már a múlté.
Ami azonban állandó, az hogy Stuart „Woody” Wood balkezes. Amikor a színpadon áll és gitározik, ez aligha sejthető, de íráshoz a bal kezébe veszi a tollat, s az ún. tolótartással ír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése