2015. szeptember 9., szerda

Julia Sawalha színésznő balkezes


1968. szeptember 9. London: Az éppen aznap 33 éves, Jordániában született Sawalha apukának brit felesége a harmadik lányát szüli. A kislány nagymamája keresztnevét kapta: Julia. Az angol színésznőt mi is egy lányos sorozatból ismerjük, s bár a Bennet-lányok öten voltak, aki látta a Büszkeség és balítélet hatrészes televíziós változatát, Lydiára bizonyára emlékszik. A cserfes 15 éves lányt az akkor már 27 körül járó színésznő  alakította. 
Julia Sawalha dedikál
De Julia Sawalha ismerős lehet a Pusszantlak, Drágám című vígjátéksorozatból, vagy Candlefordi kisasszonyokból is, amelyben az egyik főszerepet, a postáskisasszonyt játszotta. Mozifilmet alig sorolhatunk neve kapcsán, de a Hamlet, vagy amit akartok (1995) címűt illik említeni. Aki a Csibefutamot (2000) eredetiben látta,  Julia Sawalha hangján hallotta Gingert.
Abban, hogy Julia is és egyik nővére is a színészetet választotta nagy szerepet játszott az, hogy édesapjuk színész, és gyakran elkísérték forgatásokra. Julia tanult az Italia Conti színi-akadémián is Londonban.
A balkezes Julia Sawalha íráshoz is a bal kezét használja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése